0
0
0

Варіанти поверхні кухонних мийок із нержавіючої сталі. У чому переваги та недоліки кожної з них.

Варіанти поверхні кухонних мийок із нержавіючої сталі. У чому переваги та недоліки кожної з них.

Мийки для кухні з нержавіючої сталі давно завоювали свою популярність через свою доступність, різноманітність форм і розмірів, актуальність у будь-якому дизайні та протистояння будь-яким забрудненням, запахам і корозії, своєму тривалому терміну служби та невибагливості у догляді.


Однак при покупці нержавіючої мийки ми часто стикаємося з вибором тієї чи іншої поверхні з якої вона виготовлена, давайте розберемося які вони бувають і в чому привабливість кожної з них. Також розберемо мінуси, які можуть нас засмутити при подальшій експлуатації.


Звернувши свою увагу на будь-яку вітрину магазину сантехніки ми побачимо чотири основні види мийок:


Полірована – зустрічається англійський синонім написання – Polish – це гладка, практично дзеркальна поверхня, яка чудово виглядає в будь-якому інтер'єрі та підходить під аналогічні матеріали декору. Плюсом такої обробки металу є те, що жодні забруднення не можуть на ній осісти і затриматися на довго. Вона легко миється і міститься в чистоті, особливо якщо протирати після миття посуду і не залишати на ній краплі води. Мінусом можна назвати видимість відбитків після дотику та досить видимі можливі ушкодження.




Матова, або напис, що зустрічається Satin - означає, що мийка має гладку, проте вже не блискучу поверхню, що значно відрізняє її від попередньої. Сатин має перевагу в тому, що більше приховує можливі забруднення і на ньому вони не такі помітні, у тому числі й висохлі краплі від води та відбитки пальців. Оксамитова структура універсальна та підходить під більшість елементів декору будь-якої кухні. При цьому якихось більш-менш значущих мінусів у використанні не зазначено, крім загальних, що стосуються всіх нержавіючих мийок.



Наступна поверхня мийок широко представлена на ринку нашої країни - це фактурна, декорована, мікродекорована, або як можна зустріти назву на етикетці Dekor. Основною перевагою такої обробки є її візуальна краса, а також протистояння дрібним ушкодженням від посуду та інших важких предметів при миття та сушіння. Однак варто відзначити, що декорована поверхня має відповідне рифлення, в якому часто осідає вапно від висохлої води, тому у догляді вона більш вимоглива, ніж попередні види. Відмінністю звичайного декору та мікро-декору є розмір малюнка.



Найновішою поверхнею, що з'явилася на прилавках магазинів, у мийок з нержавіючої сталі є так звана брошована, від англійського слова Brush - гребінець. Ця обробка поверхні відбувається спеціальними щітками, які доводять до такого візуального вигляду. Її можна назвати поєднанням матово-полірованого типу. До переваг можна віднести гарний зовнішній вигляд, стійкість перед забрудненнями та плямами будь-якого походження, а до мінусів, що при такій обробці мийка стає менш гладкою та блискучою, відповідно менш привабливою для любителів полірованих мийок.


В незалежності від Вашого вибору та переваг будь-яку з цих поверхонь Ви можете побачити на моделях мийок для кухні представлених у нашому магазині сантехніки Santehboss, кожна модель представлена в кількох варіаціях обробки, ознайомитися з якими можна за посиланням: https://santehboss.com.ua/mijki-z-nerzhav-yucho-stal/

Коментарі